logo sli

Corpus CTG - Corpus Técnico do Galego

Resultados da pescuda - Contexto e referencia


Volver procurar
Os resultados das buscas efectuadas no CTG poden ser usados con fins educacionais e de investigación, sempre que se mencione a fonte. Para se referir ao corpus como un todo, cite: Corpus Técnico do Galego (CTG) - http://sli.uvigo.gal/CTG/.

Velaquí un contexto máis amplo (2 frases anteriores e 2 frases posteriores) da frase seleccionada do Corpus CTG, e a referencia textual correspondente:
« No proceso de coagulación do leite fórmase unha masa xelatinosa como consecuencia da agregación das partículas de caseína (proteína propia do leite), que constitúen unha rede na que quedan atrapados os glóbulos graxos.
« A operación de coagulación pódese levar a cabo tal e como se indica a continuación: - coagulación enzimática.
Este proceso de coagulación prodúcese debido á adición de enzimas tipo proteases a través do callo que se obtén dos estómagos secos de tenreiros en lactación.
» Coagulación ácida.
» A etapa de coagulación lévase a cabo por acción de bacterias lácticas que producen a transformación da lactosa en ácido láctico.

Autoría VVAA
Título Autorización ambiental integrada. Guía de aplicacións destinadas ao tratamento e transformación do leite. Proceso tecnolóxico produtivo
Data 280606
Formato Documento PDF
Categoría Manuais, axudas, menús e mensaxes de programas
Fonte http://www.siam-cma.org/publicacions/doc.asp?id=343
En memoria pdf