« | No proceso de coagulación do leite fórmase unha masa xelatinosa como consecuencia da agregación das partículas de caseína (proteína propia do leite), que constitúen unha rede na que quedan atrapados os glóbulos graxos. |
« | A operación de coagulación pódese levar a cabo tal e como se indica a continuación: - coagulación enzimática. |
› | Este proceso de coagulación prodúcese debido á adición de enzimas tipo proteases a través do callo que se obtén dos estómagos secos de tenreiros en lactación. |
» | Coagulación ácida. |
» | A etapa de coagulación lévase a cabo por acción de bacterias lácticas que producen a transformación da lactosa en ácido láctico. |
Autoría | VVAA |
---|---|
Título | Autorización ambiental integrada. Guía de aplicacións destinadas ao tratamento e transformación do leite. Proceso tecnolóxico produtivo |
Data | 280606 |
Formato | Documento PDF |
Categoría | Manuais, axudas, menús e mensaxes de programas |
Fonte | http://www.siam-cma.org/publicacions/doc.asp?id=343 |
En memoria |